Cookies

Sådan skriver du den bedste tale

10/10/2023 10:49 AM |  BowlingPortalen |  CMS Admin
Er du blevet inviteret til et event, hvor du skal holde en tale, eller vil du gerne sige et par ord til din kære far, der fylder rundt og har inviteret til fest? Den perfekte tale skriver desværre ikke sig selv, og for at undgå at kede gæsterne med en ustruktureret tale, kan du blive klogere på, hvordan du finder den gode taleopbygning her!

Historier, pointer og ønsker
Der er tre fundamentale punkter i en god tale, og de skal komme i rigtig rækkefølge! Først må du nemlig have en eller flere gode historier, fx anekdoter fra din fars liv eller fra din tid hos et firma eller noget helt tredje, der har relevans for dem eller den, du holder talen til. 

Når du står der oppe på din talerstol, skal dine anekdoter helst ikke falde til jorden. Og der er en sikker metode til at undgå dette. Dine anekdoter skal have en pointe. Udvælg derfor historier, gæsterne kan få noget ud af. Det kan fx være en anekdote, om dengang du og din far ikke fangede nogen fisk, men at I bevarede det gode humør, fordi din far altid har været et muntert og optimistisk menneske.

Afslut din tale med dit ønske – det kan fx være et ønske om, at din fars gode humør aldrig forsvinder.

Del din tale op
Det er også vigtigt at dele din tale op i en start, en midte og i en slutning, så talen opleves struktureret, og gæsterne roligt kan læne sig tilbage og stole på, at du fører dem igennem en tale, der skal lede dem et sted hen. 

Indledningen skal være appetitvækkende eller provokerende, så gæsterne er interesseret i at lytte efter. Midten skal folde indledningen ud, og fylde det meste af selve talen. 

Afslutningen skal være opsamlingen, og her skal budskabet leveres.  

 


Delete item?